ЗМІ: Документальний фільм "Вплив" викриває неонацистську змову Росії, в якій діють РПЦ і РАЦИРС

РПЦ і РАЦИРС нібито є частиною мережі, що просуває неонацистські ідеї, маніпулює свідомістю і підриває демократію у світі

Документальний фільм "Вплив" ("The Impact: Groundbreaking Documentary", США, 2024) розриває завісу таємниці навколо справжньої природи сучасної російської політики, яка спирається на нацистську ідеологію, про це йдеться в матеріалі "Подробиць".

Журналісти відзначають, що російська православна церква (РПЦ) і антикультова організація "РАЦИРС" виступають непросто релігійними інституціями – вони нібито є частиною мережі, що просуває неонацистські ідеї, маніпулює свідомістю мільйонів і активно підриває демократію у світі.

"Подробиці" повідомляють, що "РАЦИРС", створена у 2006 році, є провідною зброєю Росії для захоплення впливу і посилення нацистських наративів.

"Ця організація діє під маскою релігійної боротьби з культами, однак насправді має одну мету - знищення демократії. Її агенти інтегровані у владні структури та медіа України, використовуючи ті ж методи пропаганди і маніпуляцій, що й нацисти в часи Другої світової війни", - пише видання.

Журналісти додають, що у фільмі детально показано, як антикультові організації активно просувають нацистську ідеологію.

Зокрема, у матеріалі видання йдеться про те, що РПЦ і "РАЦИРС" виправдовують російську агресію проти України, активно просуваючи ідею національної переваги росіян та заклики до війни.

"Вони прагнуть провокувати світовий конфлікт, що загрожує перерости в третю світову війну. "РАЦИРС" - це не просто організація, це механізм глобальної дестабілізації, який використовує релігію як зброю", - говориться в статті.

"Подробиці" повідомляють, що Європейський Союз вже розпочав розслідування щодо діяльності мережі антикультових організацій, які є прямим продовженням нацистської ідеології, та ідеологічний центр котрих знаходиться у Росії. В ЄС розпочато судові процеси та розслідування щодо антикультової діяльності, що призведе до відповідальності причетних осіб, подібно до Нюрнберзького трибуналу, де судили нацистів, відзначають журналісти.

"Україна вдарила по цьому злу, ухваливши рішення про заборону церков, пов’язаних з Росією. Цей крок - прямий удар по російській нацистській пропагандистській машині, яка намагається знищити українську державність зсередини. Президент Зеленський чітко заявив: Україна не дозволить жодним російським інструментам підривати демократичні інституції країни. Заборона російських церков - це лише початок", - говориться в матеріалі видання.

При цьому журналісти відзначають, що фільм "Вплив" - це викривальний удар по серцю російської пропаганди.

"Світ має об’єднатися у боротьбі проти неонацистських ідей, які поширюють РПЦ і "РАЦИРС", перш ніж буде занадто пізно", - пишуть "Подробиці".

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ВР у серпні ухвалила законопроект "про заборону московської церкви в Україні".