ЗМІ дізналися, хто із зіркових прихильників Трампа з 2022 року веде таємні переговори з Путіним

WSJ пише, що Маск і Путін два роки ведуть таємні розмови

Відомий американський мільярдер Ілон Маск веде таємні розмови із російським диктатором Володимиром Путіним. Нібито вони підтримують регулярні контакти з кінця 2022 року. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє The Wall Street Journal.

ЗМІ пише, що кілька чинних та колишніх офіційних осіб зі США, Європи та Росії підтвердили, що теми розмов Маска та Путіна стосуються геополітики та геополітичних проблем, бізнесу та особистих справ.

За словами джерел WSJ, Путін попросив Маска не активувати інтернет Starlink на Тайвані, щоб надати послугу китайському лідеру Сі Цзіньпіну.

Видання зазначає, що мільярдер цього року став активним шанувальником кампанії Дональда Трампа. У разі перемоги останнього на виборах міг би знайти місце Маску в його адміністрації. У той час як США та союзники намагалися ізолювати Путіна, діалог Маска може сигналізувати про відновлення взаємодії з російським диктатором та бажання Трампа укласти угоду, у тому числі й по Україні.

Контакти Маска з Путіним викликали занепокоєння адміністрацією Джо Байдена. Тим більше, що мільярдер налагодив "глибокі зв'язки з американськими військовими та розвідувальними службами". Він може бути поінформований про деякі чутливі космічні програми.

Як нагадує WSJ, Маск давно захоплюється Росією та її космічною та ракетною програмами. Він їздив до Москви для закупівлі ракет, хоча угода так і не відбулася.

На думку авторів, розмови Маска з Путіним також свідчать, що американський підприємець хоче "заглиблюватися в геополітику". Маск вже кілька разів зустрічався та обговорював політичні справи з президентом Аргентини Хав'єром Мілеєм, а також колишнім президентом Бразилії Жаїром Болсонару.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Ілон Маск переживає, що його можуть заарештувати: що сталося.