Зима повертається в Україну: вдарять серйозні заморозки і не тільки

Рятувальники оголосили про другий рівень небезпеки в декількох регіонах України через циклон

Ситуація з погодою в усіх регіонах нашої країни в ці кілька найближчих днів буде таки неприємною. На території майже всіх областей прогнозуються заморозки і вже попереджено про перший та другий рівень небезпеки.

Представники української ДСНС інформують про невтішну новину: зима знову ввірветься в українські регіони.

За інформацією рятувальників, оголошено про другий рівень небезпеки в кількох областях.

"У ніч на 29 квітня в західних областях слід очікувати заморозків. 29-30 квітня в північних, Вінницькій, Кіровоградській та Черкаській областях очікується зниження температури повітря до 0-5 градусів", - попереджають представники ДСНС.

Перший рівень небезпеки оголошено 28 квітня на території Житомирської та Вінницької областей, 29 квітня – на територіях Полтавської, Одеської та Миколаївської областей, 1-2 травня в Україні, окрім територій на сході та південному сході. Прогнозується 0-3 градуси.

В п'ятницю, 28 квітня, в країні йтиме дощ в кількох регіонах. Стовпчик термометра істотно опуститься в західних регіонах.

Синоптики Укргідрометцентру повідомляють, що на Лівобережній Україні прогнозується хмарна погода з проясненнями, дощі, місцями пройдуть грози. На інших територіях - мінлива хмарність. Погода прогнозується без опадів.

Стовпчик термометра вночі в більшій частині регіонів показуватиме + 2-7 тепла. На територіях сходу і південного сходу температура повітря становитиме - до +7-12 тепла. В західних регіонах - заморозки в повітрі, а в Житомирській і Вінницькій областях — на поверхні грунту буде тільки 0 -3.

Вдень потеплішає, стовпчик термометра показуватиме в межах +10-15 тепла. У східних регіонах стовпчик термометра плюсуватиме до + 16-21.

В столиці та області мінлива хмарність. Істотних опадів не прогнозується. Напрям вітру переважно північно-західний, 7-12 м / с.

Вночі стовпчики термометрів на території Київщини становитимуть + 2-7, а вдень плюсуватимуть до +10-15 тепла. В столиці вночі температура повітря буде становити в межах + 5, вдень – стане тепліше - до +12-14.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що в Україну йде потужний циклон.