Головна Новини Суспільство події "ZIK" судиться із Зеленським через санкції
commentss НОВИНИ Всі новини

"ZIK" судиться із Зеленським через санкції

Верховний суд 11 лютого повідомив, що 15 березня розгляне позов про оскарження введених проти каналів, що зв'язують з Віктором Медведчуком, санкцій

16 лютого 2021, 01:04
Поділіться публікацією:

Один з трьох заблокованих телеканалів депутата від "Опозиційної платформи — За життя" Тараса Козака ZIK судиться проти президента Володимира Зеленського. Про це повідомили у Верховному Суді України.

"ZIK" судиться із Зеленським через санкції

Володимир Зеленський (фото з відкритих джерел)

12 лютого в Касаційний адміністративний суд в складі ВСУ надійшов позов від ТОВ "Телерадіокомпанія" Нові комунікації "" (канал "ZIK").

У повідомленні суду наголошується, що позовну заяву "ZIK" залишено без руху і встановлений позивачу строк з дня отримання цієї постанови для усунення недоліків.

У суді заявили, що кошти, перераховані позивачем на оплату судового збору, не надійшли на відповідний казначейський рахунок, а тому йому необхідно надати докази, що підтверджують зарахування коштів про сплату судового збору за подання позовної заяви. Крім цього, позивач не надав Суду відповідних доказів, що підтверджують необхідність і доцільність залучення Ради національної безпеки і оборони України, Служби безпеки України, Верховної Ради України до участі в справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Верховний суд 11 лютого повідомив, що 15 березня розгляне позов про оскарження введених проти каналів, що зв'язують з Віктором Медведчуком, санкцій. Цей позов поданий громадянином України.

Нагадаємо, міністр культури і інформаційної політики України Олександр Ткаченко розповів про те, як просувається процес блокування мовлення каналів 112, NewsOne і Zik в YouTube. За словами Ткаченка, міністерство чекає відповіді відеохостингу, проте точну дату можливого блокування назвати не зміг. Він зазначив, що 3 лютого міністерство культури подало в YouTube запит з проханням заблокувати телеканали, які потрапили під санкції РНБО.

Міністр зазначив, що вони чекають кінця тижня, а потім будуть уточнювати, як рухається процес. Ткаченко сказав, що їм не до кінця був зрозумілий протокол відеохостингу по блокуванню, тому перед відправленням листи проходили консультації. Він заявив, що лист в будь-якому випадку розглянуть і повідомлять про кінцеве рішення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини