Журналісти звинуватили ОП у тиску на ЗМІ за те, що писали про видачу ліцензії 1xBet: у Зеленського відповіли

Офіс президента виявився причетним до нового скандалу з діяльністю російського букмекера 1xBet в Україні

Керівник волонтерського медіапроекту InformNapalm Михайло Макарук звинуватив Офіс Президента України у тиску на засоби масової інформації та вимогу видалити критичні матеріали про видачу під час війни ліцензії російському букмекеру 1xBet. Як повідомляє видання "Коментарі", про це пише портал "Delo.ua".

Видання зазначає, в ефірі телеканалу ”Еспресо” Макарук заявив, що генеральний директор Директорату з питань інформаційної політики Офісу Президента України Ірина Побєдоносцева дзвонила низці інтернет-видань, що передрукували розслідування InformNapalm про видачу ліцензії на Україну 1xBet з вимогою видалити ці матеріали.

”Ми отримали від низки інтернет-видань відомості про те, що з Офісу Президента одна посадова особа дзвонила з проханням негайно заблокувати матеріали з друком статті InformNapalm по 1xBet. Таких дій ніколи не було від початку існування команди InformNapalm. Ім'я цієї людини – Ірина Побєдоносцева, вона так представлялася офіційно нашим друзям”, – заявив Михайло Макарук.

Сама Ірина Побєдоносцева у коментарі "Delo.ua" відповіла, що вона нікому не дзвонила з цього питання і повністю відкинула звинувачення.

”Це абсолютна неправда, я нікому не дзвонила. Не знаю, чому пане Макаруку, ми з ним колись багато спілкувалися, зробив таку заяву. Воно повністю відповідає дійсності. Якщо він може навести докази того, що я комусь телефонувала, або хтось може це підтвердити – будь ласка, але це неможливо, тому що цього не було”, - заявила Побєдоносцева.

ЗМІ зазначає, що після виходу розслідування InformNapalm про лобіювання видачі Комісією з регулювання азартних ігор та лотерей двох ліцензій на роботу в Україні оператору 1xBet, що належить громадянам РФ, багато українських видань передрукували цю інформацію, а потім через деякий час видалили дані матеріали зі своїх сайтів.

Варто нагадати, що понад 26 тисяч українців підписали петицію до Президента України Володимира Зеленського з вимогою заборонити діяльність російського букмекера 1xBet в Україні, якому у розпал війни РФ проти України була видана ліцензія. Проте правоохоронні органи продовжують бездіяти у питанні анулювання ліцензій 1xBet та блокування його роботи в Україні.