Зеленський назвав єдиний шлях, який може врятувати Україну від введення повного локдауна

Президент Зеленський впевнений, що від локдауну Україну може врятувати тільки масова вакцинація

В Україні не можна виключати введення повного локдуну в зв'язку із загостренням ситуації з захворюваністю на коронавірус. Єдине, що може перешкодити цьому - це масова вакцинація населення. Як передає видання "Коментарі", таку позицію озвучив глава української держави Володимир Зеленський в інтерв'ю телеканалу "ICTV".

Президент зізнався, що він щиро проти локдауна з однієї простої причини - це великий удар по економіці країни. Зеленський зазначив, можна взяти статистику і подивитися, що як тільки в країні починається жорсткий карантин, цифри тут же зупиняються, припиняється ріст економічних показників. Тому по-максимуму хотілося б відтягнути локдаун, а в ідеалі і зовсім обійтися без нього. Але такий варіант можливий тільки в тому випадку, якщо українці будуть вакцинуватися, якщо темпи вакцинації прискоряться.

"Є два шляхи... Вакцинація або локдаун. От і все. Ми кожен день перед цим вибором", - підкреслив президент.

Володимир Зеленський зазначив, що йому б не хотілося через локдаун ставити на паузу зростання ВВП, уповільнювати надходження в бюджет. Тому вихід тільки один - вакцинація.

Також читайте на порталі "Коментарі" - в уряді попередили - давати вказівку зупиняти громадський транспорт під час лакдауна не будуть. При цьому підкреслили - тепер останнє слово за місцевою владою. Підсумкове рішення приймає місцева комісія ТЕБ та НС. У той же час Кабінет міністрів буде строго контролювати дотримання протиепідеміологічних норм при перевезенні пасажирів в громадському транспорті. вони не повинні бути порушені.