Головна Новини Суспільство події Зеленський оголосив про режим paperless з 2021 року в Україні: про що мова
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський оголосив про режим paperless з 2021 року в Україні: про що мова

Зеленський вважає, що процес створення "держави в смартфоні" вже не зупинити

5 жовтня 2020, 14:41 comments1357
Поділіться публікацією:








З наступного року в державних органах Україні завдяки продуктам проєкту "Дія" всі послуги планують зробити цифровими  та не використовувати папір. Про це заявив президент Володимир Зеленський на презентації нових проєктів "Дії".

Зеленський оголосив про режим paperless з 2021 року в Україні: про що мова

Так, гарант запевнив, що з наступного року жодна державна установа не має вимагати від українців документи у паперовому вигляді.

"2021 рік стане початком входження країни в еру paperless. Це означає, що ніяких більше паперів. Це стосується всіх державних органів. Жодна державна установа не зможе вимагати від українців жодних довідок, витягів чи інших нескінченних папірців, необхідних для отримання тих чи інших державних послуг", — сказав Зеленський.

Президент додав, що сьогодні мобільним додатком "Дія" користуються 5 мільйонів громадян України, тому шлях діджиталізації та створення "держави в смартфоні" є незворотнім.

Як уточнив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, органи влади не матимуть права вимагати паперові документи з 1 вересня 2021 року.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України анонсував розширення можливостей е-паспорта через додаток "Дія". Необхідність нововведень виникла через неодноразові скарги громадян, які масово стикаються з неможливістю використання програми "Дія".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини