Головна Новини Суспільство події Зеленський хоче підписати угоду з Путіним
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський хоче підписати угоду з Путіним

Режим тиші на Донбасі повинен стартувати в прийдешній понеділок, 27 липня

24 липня 2020, 08:06 comments4582
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський пропонує своєму колезі з Росії Володимиру Путіну підписати угоду про припинення вогню на Донбасі. Це повинно гарантувати режим тиші, який офіційно стартує у понеділок, 27 липня, - йдеться на сайті Офісу президента.

Зеленський хоче підписати угоду з Путіним

Фото: president.gov.ua

Поставити підписи під документом мають і інші лідери нормандської четвірки — німецький канцлер Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон, — вважають в Офісі президента. Тільки в цьому випадку статус угод про режим тиші буде максимально високим.

Нагадаємо, що припинити вогонь на лінії розмежування на Сході України домовилися представники переговорної групи в Мінську під час онлайн-засідання 22 липня.

"У нас дуже багато професіоналів, і всі вони постійно знаходяться в переговорному процесі в форматі ТКГ. Документ про припинення вогню, цей важливий крок для нашої країни, зараз очікує підписання всіх сторін Нормандської групи. Вірю в те, що його підпишуть усі — Україна, Німеччина, Франція і Росія. І тоді, 27 липня, може настати час, коли режим припинення вогню може стати тривалим і стійким", — йдеться у зверненні президента.

Серед пунктів, які прописали в новій угоді — заборона на будь-які наступальні операції, розвідку, стрілянину і роботу снайперів. Порушників режиму тиші перемовники з ТКГ пропонують притягати до дисциплінарної відповідальності.

Раніше "Коментарі" розповідали також про те, що Володимир Зеленський закликав розшифрувати Мінські угоди.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини