Зеленська описала свій статус трьома словами

Олена Зеленська поділилася своїми думками про статус першої леді

Дружина українського президента Олена Зеленська визнає, що у першої леді є можливість бути почутою багатьма українцями. Про це вона сказала в інтерв'ю "НВ".

Перша леді, в розумінні Зеленської, це голос, який почують. А цим потрібно користуватися, вважає дружина президента.

"Якщо охарактеризувати у двох словах моє ставлення до статусу, то мені здається, функцію першої леді можна пояснити трьома словами - "дипломатія м'якої сили"", - сказала Олена Зеленська.

Однак перша леді за ці півтора року президентства Зеленського неактивно спілкувалося із засобами масової інформації. Зеленська зізнається, що їй радили не випадати з інформаційного поля, і пропозицій про інтерв'ю надходило багато. Однак вона хотіла спілкуватися не про вбрання, яке так активно обговорюють соцмережі, а про конкретні справи. Крім того, Зеленська зазначила, що регулярно веде комунікацію з українцями через свої канали в соцмережах. Там інформує про ініціативи.

Зокрема, одна зі сфер, якою зараз займається перша леді, реформування шкільного харчування. З нового року в українських школах харчування школярів візьмуть під суворий контроль і виключать як з їдалень, так і з буфетів, "шкідливу їжу".

Ще один напрямок роботи Зеленської - культурний. Перша леді розвиває проєкт, в рамках якого в музеях світу з'являються українські аудіогіди.

Третім викликом у своїй діяльності Зеленська назвала безбар'єрність і рівні права для всіх. Так, Україна в цьому році стала повноправним членом міжнародного партнерства Біарріц.

Нагадаємо, Олена Зеленська зізналася, що продовжує співпрацювати з "Кварталом".