Зеленський висловився про продовження карантину в Україні

Президент рекомендує нікуди не поспішати

Президент України Володимир Зеленський на селекторній нараді висловився проти продовження карантину одним рішенням більш ніж на місяць. Про це повідомляє Офіс президента.

"Не треба поспішати з продовженням карантину на довгому проміжку часу, треба дивитися по ситуації. Повірте, всі вже втомилися від цього карантину. Потрібні чіткі рамки. Якщо ми продовжимо карантин, то українці повинні жити в безпеці, потрібно стабільне функціонування бізнесу. Економіка не може стояти на паузі. Тому спочатку продовжимо на місяць, не довше", - сказав Зеленський.


Раніше "Коментарі" повідомляли, чи будуть в Україні продовжувати карантин на серпень. Міністр охорони здоров'я сказав, що з урахуванням даної епідеміологічної ситуації в Україні обійтися без карантину в серпні не вийде.

"У нас 31 липня закінчується карантин. Через ту епідемічну ситуацію, яка зараз є, ми не можемо відмовитися від обмежувальних заходів. Тому ми будемо продовжувати", - відповів Максим Степанов.

Є припущення, що при таких показниках інфікування, які зараз спостерігаються в столиці, адаптивний карантин у Києві може бути продовжений на півтора року.