Зеленський відреагував на невтішну статистику коронавірусу

На нараді під головуванням президента Володимира Зеленського обговорили, як протидіяти підвищенню кількості хворих на коронавірус в Україні

Президент України Володимир Зеленський очікує від Кабінету Міністрів прогнозів і рішень щодо збільшення числа лабораторно підтверджених випадків зараження COVID-19. Про це повідомила прес-служба Офісу президента.

Повідомляється, що глава держави тримає ситуацію з поширенням коронавірусної інфекції на контролі. Під час сьогоднішньої наради президент розповів, що турбується через кількісь інфікованих у країні.

"Уже третю добу в нас значно вища кількість лабораторно підтверджених випадків зараження, - підкреслив Зеленський. - Я просив визначити причину й очікую від вас прогнозів та рішень"..

У свою чергу, міністр охорони здоров’я Максим Степанов занепокоєний підвищеною кількістю госпіталізованих з ознаками коронавірусної інфекції, числом пневмоній та збільшенням виявлених випадків зараження. Як додав прем’єр-міністр Денис Шмигаль, причини для паніки немає, але є "дзвіночки", які вимагають реакції. Глава уряду запропонував визначитися з моделлю, за якою посилюватимуть контроль заходів адаптивного карантину.

"Треба ретельно перевіряти магазини, ринки, громадський транспорт – місця, де можуть бути скупчення людей. Відповідальність за ці скупчення – на закладах та платформах, які мають забезпечити безпеку, прописану Кабінетом Міністрів", – заявив Зеленський.

За словами Шмигаля, міжнародний досвід показав дієвість адміністративної відповідальності. В Україні ж за час карантину було складено понад 12,5 тис. адміністративних протоколів через порушення вимог безпеки. А суди винесли рішення щодо штрафів на 4,5 млн грн, поінформував голова Національної поліції України Ігор Клименко.

Нагадаємо, коронавірус знову встановив антирекорд в Україні. За останню добу понад 750 осіб в Україні заразилися коронавірусною інфекцією COVID-19.