Зарплати у держсекторі: хто отримує найбільше в Україні

Заробітні плати у державних структурах: українські чиновники знову в лідерах

У серпні 2024 року середня зарплата в українських держорганах сягнула 55,8 тисяч гривень. Це на 44,6% більше, ніж на початку року, коли вона становила 38,6 тисяч гривень. Про це повідомляють “Коментарі” з посиланням на пресслужбу Міністерства фінансів.

Згідно з останніми даними Мінфіну, зарплата працівників державних установ в Україні значно вища за середню заробітну плату в країні. У другому кварталі цього року середня зарплата в Україні становила 21 тисячу гривень, тобто чиновники отримують майже в три рази більше.

Найвищі заробітки мають чиновники Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). Середня зарплата тут сягає 111,9 тисяч гривень, з керівництвом, що отримує аж до 223,6 тисяч гривень. На другому місці за рівнем зарплат виступає Антимонопольний комітет, де середня виплата складає 97,0 тисяч гривень.

Секретаріат Кабінету міністрів також не відстає, із середньою зарплатою у 71,5 тисяч гривень, що підкреслює загальну тенденцію зростання доходів у вищих ешелонах державного управління. Зарплата штатних працівників у цьому кварталі становить близько 21 тисячу гривень до вирахування податків, що є значно менше, порівняно з зарплатами керівництва.


"Ніх&ово так собі живуть чиновники з НКРЕКП, відповідальні за контроль над якістю комунальних послуг, за контроль над тарифами та роботою всієї комунальної системи", - прокоментував зарплати Олег Попенко


Читайте також на порталі “Коментарі” - Держбюджет-2025 — суперечливий, з одного боку Україні катастрофічно не вистачає коштів на виплати військовим та оборону країни, а з іншого — збільшують зарплатний фонд органів влади. Збільшення фонду оплати праці держорганів прокоментував народний депутат України Олексій Кучеренко, повідомляє портал "Коментарі".