Заморозки та антициклон: які області постраждають від різкого похолодання

Через потужний антициклон в Україні очікується холодна погода з нічними заморозками

В Україні очікується значне похолодання, яке вже найближчими днями зачепить більшість регіонів країни. Синоптики попереджають, що нічні заморозки та зниження температури до мінусових значень стануть реальністю через потужний антициклон. Як повідомила відома синоптикиня Наталка Діденко, найближчої ночі температура в багатьох областях може впасти до 0°...-3°.

За прогнозом, більша частина України перебуватиме під впливом сухого антициклону. Проте не всюди буде без опадів – дощі можливі в східних областях, у Дніпрі та на Запоріжжі 18 жовтня.

У Києві погода буде холодною та сухою. Вночі температура може опуститися до +1...+3 градусів, і на околицях можливі заморозки. Удень температура не підніметься вище +9 градусів, тому варто приготуватися до прохолодної погоди. Наталка Діденко додала, що "дружно мерзнемо", натякаючи на загальну холодну атмосферу.

Заморозки найбільше торкнуться західних, північних та центральних областей, де оголошено ІІ рівень небезпеки. Синоптики попереджають, що холодний фронт накриє більшу частину України, окрім східних та південно-східних регіонів, де хмарність не дозволить температурі опуститися до мінусових значень.

Протягом дня найхолодніше буде на сході України – від +7 до +9 градусів. У більшості інших регіонів температура коливатиметься в межах +8...+11 градусів, а на заході і півдні повітря прогріється трохи більше – до +13 градусів, у Закарпатті до +16 градусів.

Така погода потребує особливої уваги до сільськогосподарських робіт, оскільки заморозки можуть пошкодити врожай, а також закликає автомобілістів бути обережними на дорогах через можливі несприятливі умови