Залишились без світла: в якій області наразі проблеми з електропостачанням

Аварійні відключення у Сумах та Полтавщині: що стало причиною

У деяких регіонах України оголошено аварійні відключення світла, зокрема в Сумському районі та місті Суми. Причиною стала критична ситуація в об'єднаній енергосистемі України, зумовлена терористичними атаками з боку російської армії. Енергетики активно працюють над ліквідацією аварійної ситуації, але закликають зберігати спокій і довіряти офіційним джерелам інформації.

Як зазначає "Сумиобленерго", аварійні відключення мають тимчасовий характер. На офіційному сайті компанії можна перевірити свою чергу знеструмлення при аварійних відключеннях, ввівши свій особовий рахунок у відповідному розділі.

Зі схожими проблемами зіткнулися й мешканці Полтавщини та Харківщини. Як повідомляється, в цих регіонах ситуація в енергосистемі залишається складною. Енергетики докладають максимум зусиль для відновлення електропостачання.

Попри поточні відключення, "Укренерго" вчора ввечері інформувало, що на 3 жовтня відключень електроенергії не прогнозується. Проте важливо стежити за рекомендаціями щодо використання потужних електроприладів, щоб допомогти системі уникнути перенавантаження

Що робити під час аварійних відключень?

Мешканцям регіонів, де введені аварійні відключення, слід пам'ятати кілька важливих рекомендацій:

  1. Зберігайте спокій: Не панікуйте. Енергетики працюють над відновленням електропостачання, і більшість відключень є тимчасовими.

  2. Стежте за офіційними джерелами інформації: Перевіряйте новини та оновлення через офіційні сайти та сторінки місцевих енергокомпаній. Особливу увагу зверніть на розділи з графіками відключень.

  3. Розраховуйте на альтернативні джерела енергії: Якщо є можливість, скористайтеся генераторами, акумуляторами чи свічками. Подбайте про заряджені павербанки для телефонів.

  4. Користуйтеся електроприладами в правильний час: Рекомендується використовувати потужні електроприлади у період максимальної ефективності сонячних електростанцій (СЕС) – з 10:00 до 16:00.

  5. Дотримуйтесь економії: Під час відновлення електропостачання слід уникати одночасного ввімкнення великої кількості приладів, щоб не створювати додаткове навантаження на систему.