Головна Новини Суспільство події Заблоковані канали Медведчука створили новий медіахолдинг
commentss НОВИНИ Всі новини

Заблоковані канали Медведчука створили новий медіахолдинг

Статутний капітал нового медіахолдингу - 100 гривень

24 лютого 2021, 08:45
Поділіться публікацією:

Нещодавно стало відомо, що заблоковані телеканали "112 Україна", ZIK і NewsOne створили новий медіахолдинг під назвою "Новини".

Заблоковані канали Медведчука створили новий медіахолдинг

Справа Медведчука: заблоковані канали створили новий медіахолдинг. Фото: proprikol.ru

Про це повідомив міністр культури Олександр Ткаченко в Telegram-каналі.

До холдингу включено 100 громадян, аби обійти санкції, введені Радою нацбезпеки і оборони.

Статутний капітал медіахолдингу 100 гривень — кожен зі співзасновників компанії пожертвував по одній гривні.

Медіахолдинг було зареєстровано ще 18 лютого.

Серед акціонерів, зокрема, вказані топ-менеджери та провідні люди закритих каналів — Єгор Бенкендорф, В'ячеслав Піховшек Руслан Коцаба.

Варто зауважити, що Тараса Козака, який є власником телеканалів "112 Україна", ZIK і NewsOne серед співзасновників нового медіахолдингу немає. 

Нагадаємо, що нещодавно колишній президент Петро Порошенко придбав телеканал "Прямий". Напередодні покупки до нього звернувся колишній народний депутат Володимир Макеєнко, який був формальним власником каналу і запропонував разом захищати його від влади. Підсумком стало те, що Порошенко викупив у Макеєнка канал "Прямий". Він зазначив, що заплатив великі гроші за покупку каналу і підкреслив, що міг віддати їх на благодійність.

Також раніше повідомлялося, що у президента Володимира Зеленського прокоментували можливе накладення санкцій на телеканали "Наш" і "Прямий". Як прокоментували таку можливість представники влади, читайте в нашому матеріалі.

Сайт "Коментарі" повідомляв, що з близько 100 компаній, що перебувають у власності Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко (згідно з декларацією Медведчука), і розкиданих по всьому світу, санкції накладені лише на дві. Про це заявив виконавчий директор Центру прикладних політичних досліджень "Пента", політичний експерт Олександр Леонов. Деталі його думки читайте  в нашому матеріалі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини