З початку карантину в Україні встановили близько 400 рекордів

Стало відомо, які досягнення українців зафіксувала Книга рекордів України під час карантину

Українці змогли і під час карантину досягти сотень рекордів. Про це розповіла "Коментарям" гендиректор проекту "Книга рекордів України" Ганна Крисюк.

Так, за півроку було зареєстровано близько 400 рекордів.

"Карантин вплинув на те, що з'явилося більше рекордів національно-патріотичних, екологічних, а також таких, що пропагують дружбу, - зазначає Крисюк. - Звичайно, самоізоляція привела до того, що багато рекордів встановлювалося онлайн. І це своєрідне ноу-хау цього року".

Наприклад, були рекордні тренінги, майстер-класи, освітні, музичні проекти. Гімни, гра на гітарі - все в тривалий період, іноді - днями.

"Особливими для нас є міжнародні рекорди, коли долучається 30-40 країн. Рівень фестивалів, які раніше проходили на невеликих територіях, тепер - в онлайні. Також розігруються цілі вистави: люди розбирають ролі, читають вірші, співають пісні одночасно", - розповіла глава національної книги рекордів.

Також були рекордні дистанційні школи. Діти проводили інтерв'ю протягом дня, беручи коментарі учнів з різних країн: що роблять, як саморозвиваються.

Коли карантин дещо послабили, стало більше рекордів на свіжому повітрі. Пов'язані, як правило, зі спортивною активністю або з певними культурними заходами.

А в липні був рекорд з приводу рекордного врожаю зерна за останні 20 років.

"З радістю фіксуємо і допомагаємо висвітлювати рекорди, пов'язані з висадкою дерев. Так, в один день їх висадили 100 тисяч, - каже Крисюк. - По деревах взагалі багато рекордів. Книга рекордів разом з найбільшим бізнес-клубом України "CEO Club Ukraine" ініціювали на початку року масштабний проект з озеленення нашої країни. Працівниками Державтоінспекції зафіксовано вже близько десяти відповідних рекордів: висаджували і великі дерева, і саджанці, і кущі троянд".

Додамо, що до Дня прапора (23 серпня), Дня Незалежності (24 серпня) традиційно планується багато патріотичних рекордів. Так, є цікава заявка, пов'язана з Говерлою. Громада цілого села ітиме на найвищу точку України в вишиванках, з найстарішим прапором України (який є в цій громаді), при цьому виконуючи українські пісні.

Нагадаємо, підліток, що втратив на Донбасі обидві ноги і руку, встановив національний рекорд .