Головна Новини Суспільство події З 8 січня в супермаркетах заборонять продаж низки повсякденних товарів
commentss НОВИНИ Всі новини

З 8 січня в супермаркетах заборонять продаж низки повсякденних товарів

В Американській торговельній палаті в Україні назвали заборону продажу деяких товарів "прямим обмеженням прав споживачів"

4 січня 2021, 15:03 comments6197
Поділіться публікацією:

Американська торговельна палата в Україні закликала уряд переглянути умови січневого локдауна, який буде введений з 8 по 24 січня на всій території країни. Про це повідомляє "Українська правда". 

З 8 січня в супермаркетах заборонять продаж низки повсякденних товарів

Товари, які заборонять продавати під час локдауну - фото з відкритих джерел

Згідно з рішенням Кабінету міністрів, в цей період в Україні буде заборонено продаж товарів, крім продуктів харчування, ліків і виробів медичного призначення, засобів гігієни та зв'язку, кормів і ветпрепаратів.

Виходячи з цього, в торговельній палаті звернули увагу на те, що з 8 січня в супермаркетах буде заборонений продаж одягу, побутової хімії і інструментів, дитячих товарів, в тому числі й для навчання, батарейок, лампочок, а також преси.

В організації заявили, що таким чином адміністрація супермаркетів повинна буде закривати відповідні відділи на території або припинити розрахунок за подібні товари на касах. Більш того, в торговій палаті назвали рішення про посилення карантинних заходів "прямим обмеженням прав споживачів в придбанні необхідної продукції". В організації запевняють, що дані обмеження будуть приводити до конфліктних ситуацій в супермаркетах і магазинах.

Заборона на продаж деяких товарів в Палаті також назвали "нелогічним", а ще й попередили про можливі збитки і крайньому невдоволенні серед споживачів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Кабінет міністрів України пропонує ввести штрафи до 8500 тисяч гривень за порушення самоізоляції під час карантину. Так, до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню COVID-19 було запропоновано ввести адміністративну відповідальність за порушення норм самоізоляції. У проекті запропоновано доповнити статтю під номером 44 третьою частиною.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Игоревич

5 січня 2021, 17:21

Какой дебил придумал этот список для локдауна? И почему запрещают продавать все это, а городская служба занятости - работает? Я не пойму - сидите люди дома, денег никто не платит, коммуналка достигла таких вершин, что пенсионеру в самый раз вешаться, а "дебилы народа " решают, что в магазинах продавать, а что нет. При этом сами всем этим пользуются. Боже, какие же дауны решают о локдауне.

Татьяна

5 січня 2021, 14:14

А каким боком палата другого государства к целому Кабинету министров незалежного государства?! Это с какого переляку она( эта палата) уполномочена свои советы давать?А Кабинет министров незамедлительно превращает их в законы и воплощает в жизнь!Это ж до какой ручки, люди добрые, мы с вами дошли ?!!!

неслуга

5 січня 2021, 10:44

Это напоминает не гулять в парках от слуг зеленского!

КОВІД21

5 січня 2021, 09:19

Кабмін! Ви вже зовсім здуріли?

Сергей

5 січня 2021, 09:05

В Американской торговой палате в Украине назвали запрет продажи некоторых товаров Вдумайтесь..... И это началось с первого майдана.

Великий я

5 січня 2021, 08:16

Где пруфы, подтверждения. Эта статья это пустой пук..

виктор турчаников

5 січня 2021, 02:12

Олег, Считайте это выражением соболезнования )))

виктор турчаников

5 січня 2021, 02:09

Средства для дезинфекции тоже запретят продавать? В целях предотвращения распространения )))

Людмила

5 січня 2021, 01:32

Слов нет! Одни выражения! Выбрали на свою голову!

Іван

5 січня 2021, 00:45

Зеля та його шобла в черговий раз показують свою некомпетентність. Логіки у забороні продажу цих товарів немає. Зовсім. Як і в правлінні цього дуремарного режиму.

Интересуюсь

5 січня 2021, 00:25

А американцы тут каким боком??? Пусть у себя сначала разберутся!

Олег

4 січня 2021, 23:31

Причём тут американская торговая палата? Своих мозгов не хватает?

Святогор

4 січня 2021, 23:00

Всем Добра !!!!!!!

злой пенсионер

4 січня 2021, 19:53

в общем ничего удивительного. делаем какой то вид, борьбы с чем то там, а по сути борьба с людьми. закон пружины видать забыли.

хахоль

4 січня 2021, 17:34

коли у цій державі почнуть думати головою , а не іншим місцем? Ви вже засралися з карантином вихідного дня, за січень держава з яким бюджетом буде? ЗЕківці що творите?


Новини