З 8 січня в супермаркетах заборонять продаж низки повсякденних товарів

В Американській торговельній палаті в Україні назвали заборону продажу деяких товарів "прямим обмеженням прав споживачів"

Американська торговельна палата в Україні закликала уряд переглянути умови січневого локдауна, який буде введений з 8 по 24 січня на всій території країни. Про це повідомляє "Українська правда".

Згідно з рішенням Кабінету міністрів, в цей період в Україні буде заборонено продаж товарів, крім продуктів харчування, ліків і виробів медичного призначення, засобів гігієни та зв'язку, кормів і ветпрепаратів.

Виходячи з цього, в торговельній палаті звернули увагу на те, що з 8 січня в супермаркетах буде заборонений продаж одягу, побутової хімії і інструментів, дитячих товарів, в тому числі й для навчання, батарейок, лампочок, а також преси.

В організації заявили, що таким чином адміністрація супермаркетів повинна буде закривати відповідні відділи на території або припинити розрахунок за подібні товари на касах. Більш того, в торговій палаті назвали рішення про посилення карантинних заходів "прямим обмеженням прав споживачів в придбанні необхідної продукції". В організації запевняють, що дані обмеження будуть приводити до конфліктних ситуацій в супермаркетах і магазинах.

Заборона на продаж деяких товарів в Палаті також назвали "нелогічним", а ще й попередили про можливі збитки і крайньому невдоволенні серед споживачів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Кабінет міністрів України пропонує ввести штрафи до 8500 тисяч гривень за порушення самоізоляції під час карантину. Так, до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню COVID-19 було запропоновано ввести адміністративну відповідальність за порушення норм самоізоляції. У проекті запропоновано доповнити статтю під номером 44 третьою частиною.