Яку погоду чекати українцям у Новий рік: прогноз синоптика

За кілька днів до новорічної ночі вірогідні морози, але після - інший прогноз погоди

Зустрічати Новий 2021 рік українці, швидше за все, будуть без снігу. Про це свідчить прогноз погоди народного синоптика Леоніда Горбаня для "24 каналу".

За його словами, погода вдень 31 грудня і в новорічну ніч буде досить теплою. Сніг - малоймовірний, але можуть піти дощі.

При цьому, зазначив Горбань, за кілька днів до свята погода буде по-справжньому зимовою. Прогнозується, що з 19 грудня в Україні вдарять морози. Однак перед Новим роком українців очікує відлига. Хоча ще 27-29 грудня, за прогнозом синоптика, буде йти сніг. Але Горбань додав, що покрив снігу буде тонкий і довго не пролежить.

Крім того, перед Новим роком можливі рясні дощі. Прогнозується, що 30 грудня очікується до 2-4 міліметрів опадів.

Відзначимо, що напередодні Нового року середня денна температура складе від 2 до 4 градусів тепла. Але вже з початку майбутнього року, 1 січня, синоптик прогнозує невеликі нічні морози. Хоча і повідомляється, що вдень стовпчики термометрів знову піднімуться вище нуля.

За прогнозами, відлига в Україні може затриматися аж до Різдва.

Тому встигніть насолодитися справжньою зимою в грудні: у середині місяця синоптик обіцяє морозну погоду і рясні опади снігу.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", глобальне потепління не збавляє темпів. Так, вчені вже заявили, що нинішній 2020 рік стане одним із найспекотніших в історії. Всесвітня метеорологічна організація повідомила, що 2011-2020 роки будуть найтеплішим десятиліттям за всю історію спостережень.