Яку кількість населення встигла вакцинувати китайська влада за час пандемії

До кінця 2021 року в країні планують вакцинувати 70% людей

За час пандемії в Китаї громадянам зробили понад 800 млн щеплень проти коронавірусу. Про це повідомляє "РБК-Україна".

Журналісти зазначають, що місцеві епідеміологи до кінця поточного або до середини 2022 року планують вакцинувати приблизно 70-80% населення.

За інформацією відомства, станом на 8 червня у 31 адміністративній одиниці Китаю загалом було зроблено 808,9 млн щеплень проти COVID-19. Зазначимо, що кампанія вакцинації пріоритетних груп населення в країні розпочалася 15 грудня 2020 року.

Також у Державному комітеті з питань гігієни та охорони здоров'я КНР заявили про наміри вакцинувати близько 40% жителів Китаю, тобто приблизно 560 млн із понад 1,4 млрд осіб до червня 2021 року.

Нагадаємо, що у зв'язку з епідеміологічною ситуацією, пов'язаною з поширенням COVID-19, влада Тайваню з 19 травня закрила кордони для іноземних громадян і ввела двотижневий локдаун, який передбачає закриття кінотеатрів, барів і клубів. Також жителів Тайваню зобов'язали знаходитися у масках навіть на вулиці.

Додамо, що в лютому 2020 року Тайвань був одним із лідерів за кількістю випадків зараження людей на COVID-19 у Китаї. Деталі - за посиланням.

Також видання "Коментарі" інформувало про те, що розвідка в США має нові та ще не досліджені факти, пов’язані з причиною виникнення коронавірусу.

Президент країни дав 90 днів спецслужбам, щоб ті знайшли джерело світової пандемії. До речі, деякі ЗМІ стверджують, що американська розвідка знайшла підтвердження ймовірного витоку коронавірусу із лабораторії в Китаї.