Які проблеми чекають українців на кордоні через "липові" тести на коронавірус

Туроператор розповіла про наслідки купівлі підроблених ПЛР-тестів українськими туристами

На початку літнього сезону популярні європейські країни почали відкривати двері до своїх територій. Проте деякі українці в погоні за омріяною відпусткою йдуть на ризик та купують у шахраїв підроблений тест на коронавірус. Про наслідки купівлі такої "туристичної підробки" розповіла представник туроператора Олена Бойко в ефірі телеканалу "Україна 24".

Вона нагадала, що кожна сертифікована лабораторія в Україні може зробити тест на коронавірус та перекласти його на іноземну мову. У пацієнта з горла або носа візьмуть мазок, щоб перевірити на інфекцію. Це — правильне рішення, що зможе вберегти українців від проблем на кордоні.

Що чекає на українців, які полетіли відпочивати за підробленим тестом на коронавірус? Як зазначила Олена Бойко, серйозною та найпоширенішою проблемою є те, що доволі багато українців купують підроблені ПЛР-тести. Але закордоном їх зможуть швидко перевірити, змусивши здати ще один тест.

"Як мінімум, можна в чужій країні потрапити в халепу, коли у вас перевірять тест, та він буде позитивний. Ще один важливий аспект: якщо турист захворів й під час перевірки виявиться, що ПЛР-тест у нього куплений, йому не виплатять страховку", — наголосила представник туроператора.

Окрім цього, вона зазначила, що більшість країн, які сьогодні відкривають свої кордони, вимагають від іноземців негативні ПЛР-тести. Без них ніхто туристів не пустить відпочити до країни. Отож, подбайте про свій відпочинок заздалегідь.

Раніше "Коментарі" повідомляли, як медики з турфірмами заробляли на коронавірусі.