Які права людини порушувалися в Україні — звіт Держдепартаменту США

Порушення прав людини спостерігаються зокрема на окупованих територіях

Державний департамент США оприлюднив звіт про дотримання прав людини в різних країнах світу. У звіті також висвітлили події і в Україні. Про це повідомляє онлайн-видання "Радіо Свобода".

Виявилося, що на території України масово порушують права людини, зокрема на східних територіях. В Донецькій та Луганській областях з боку силовиків відбувалися незаконні вбивства мирних громадян, викрадення людей та тортури.

Зафіксували порушення і в іншому куточку — на півострові Крим. Там серед злочинів проти прав людини — тортури, суворі й загрозливі для життя умови у в’язницях, масові викрадення, необгрунтовані арешти.

У всіх інших частинах України Державний департамент відзначив відсутність покарання чи адекватного переслідування чиновників, які чинили зловживання владою.

Нагадаємо, що вже два світових лідери назвали президента Росії Володимира Путіна вбивцею. Перший гучну заяву зробив глава США Джозеф Байден, другим президент Литви — Гітанас Науседа. Окрім того, Гітанас Науседа наголосив, що Російська Федерація не поважає територіальну цілісність сусідніх держав, зокрема Україну. Як президент Литви прокоментував свою думку, читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, що кожній людині необхідно знати та відстоювати свої права. Відповідно Українська держава також стає на сторону споживачів. Проте, якщо сама людина не орієнтуватиметься в законодавстві, врегулювати деякі скандальні ситуації буде складніше. Тому пропонуємо вам прочитати основний перелік того, що може вимагати споживач.