Які помилки допускають власники банківських карт

Названо найпоширеніші помилки, які допускають власники банківських карт при їх використанні

Банківськими картами користується більшість людей, тому що це зручний і надійний платіжний інструмент, за допомогою якого можна здійснювати різні фінансові операції. Але багато людей допускають елементарні помилки при їх використанні.

Зберігання секретних даних в гаманці

Це важлива помилка, від якої застерігають клієнтів все банки. Не зберігайте свою карту і секретні дані (ПІН-код, пароль і логін для входу в онлайн-банкінг) в одному місці, наприклад, в гаманці. У разі крадіжки або втрати, зловмисники легко зможуть зняти всі гроші з ваших карт.

Розголошення реквізитів незнайомим людям

Не варто довіряти свої банківські реквізити незнайомим людям, зокрема номер своєї картки, прізвище та ім'я, CVC / CVV2, а також місяць і рік закінчення дії картки. Ці дані шахраї намагаються дізнатися, щоб зняти ваші кошти.

Підозрілі банкомати та зняття з них готівки

Є безліч схем, за допомогою яких зловмисники намагаються обдурити клієнтів різних банків з метою крадіжки. Наприклад, на банкоматах вони використовують обладнання, призначене для копіювання всієї інформації. Щоб уникнути цього, потрібно відмовитися від використання підозрілих терміналів. Найбільш безпечними є банкомати, розташовані в будівлі магазинів або біля банку.

Відмова від оповіщення про операції

За надання цієї послуги деякі банки стягують плату, тому багато людей відмовляються від неї. Але оповіщення дозволять вам контролювати оплати й дивитися, які суми знімаються з рахунків.

Віддавати свою банківську карту стороннім людям

Не віддавайте свою карту касирові, наприклад, щоб він провів оплату і тим більше не повідомляйте свій ПІН-код. Вимагайте передачу терміналу для введення секретних даних персонально вам в руки.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що шахраї почали дублювати SIM-карти українців для виведення грошей з кредиток.