Які країни приїхали на похорон президента Ірану Ібрагіма Раїсі

На похорони президента Ірану Ібрагіма Раїсі були присутні представники 15 країн та щонайменше трьох терористичних угруповань.

В Ірані тривають похоронні церемонії президента Ібрагіма Раїсі, який загинув у катастрофі з падінням гелікоптера 19 травня. На вулиці Ірану вийшли тисячі людей висловити свою скорботу, також на церемонію приїхали делегації з різних країн.

В Ірані оголосили п'ятиденну жалобу за президентом Ібрагімом Раїсі та іншими загиблими в аварії гелікоптера. Похоронні церемонії почались у вівторок з найближчого до катастрофи міста Тебріз, де поблизу труни Раїсі йшли тисячі іранців. Далі тіло іранського президента перевезли до міста Кум, а наступного дня почалась процесія в столиці Ірану Тегерані.

Про участь у похоронних церемоніях, які відбулись в Тегеранському університеті, заявили багато представників іноземних делегацій.

Делегацію з Росії, яка є одним з найближчих союзників Ірану, представив спікер Держдуми В'ячеслав Володін. З сусіднього Іраку до Тегерану приїхав прем'єр-міністр Мухаммед Шіа ас-Судані. З Індії приїхав віцепрезидент Джагдіп Дханкхар. Також на похорони Ібрагіма Раїсі приїхала делегація з Туреччини, яку очолили віцепрезидент країни Джевдет Їлмаз і міністр закордонних справ Хакан Фідан.

Крім того, вперше з моменту розриву відносин між Тегераном та Каїром до Ірану приїхала єгипетська делегація. Зв'язки між країнами були розірвані в 1980 році, коли Єгипет надав притулок шаху Пехлеві після Ісламської революції в Ірані.

Похорони президента Ірану Ібрагіма Раїсі

Загалом на похорони Раїсі приїхали делегації з Росії, Індії, Туреччини, Іраку, Єгипту, Катару, Туркменістану, Тунісу, Таджикистану, Пакистану, Вірменії, Азербайджану, Узбекистану, Казахстану, Лівану. Також на церемонію прибули представники ХАМАСу, Хезболли і Талібану.

Церемонії прощання з Ібрагімом Раїсі триватимуть ще кілька днів, коли тіло президентом Ірану возитимуть по різних містах країни. Зрештою, президента Ірану Ібрагіма Раїсі поховають 24 травня у священному місті Мешхед.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Росії назвали несподіваного "вбивцю" Ібрагіма Раїсі.

Також "Коментарі" писали про те, ким був президент Ірану Ібрагім Раїсі.