Яка вартість порятунку людства

Підрахований обсяг інвестицій, яких не вистачає людству для порятунку від глобальних проблем

В ООН підрахували, що людство недорахувалася понад 100 трильйонів доларів на запобігання катастрофи. Аналітики об'єднання Force for Good в своїй доповіді заявили, що глобальні пандемія коронавірусу викликала ряд каскадних, соціальних, економічних і політичних потрясінь за останні 18 місяців, які виявили крихкість і взаємопов'язаність світу на декількох рівнях і як система.

Загалом, необхідно 200-220 трлн доларів США, якщо перехідний фінансування додається до повної вартості на період до 2050, додаткові 80 трлн необхідних для зміни клімату, боротьби з нерівністю і бідністю.

Пандемія зосередила увагу на нашій глобальної взаємозалежності і взаємозв'язку, підсилює терміновість досягнення стійкої програми Організації Об'єднаних Націй Цілі розвитку (чур) і, що важливо, - це червона риска між вуглецевим минулим і чистіше розширення можливостей майбутнього, демонструючи, що немає меж, щоб зупинити важливі проблеми, що стосуються всіх.

В цей складний період уряди стали стимулами і провідними інститутами в сфері фінансів. Промисловість зіткнулася з проблемами вирішення не тільки короткострокових дислокацій з кризи, але також набирає темпи фінансування середньо- та довгострокових глобальних екологічних і проблеми інклюзії, взяття на себе трильйонів доларів зобов'язань і мобілізація фінансування клімату зміни і в безпрецедентному масштабі. Однак проблема фінансування і перехід до вищого сталого майбутнього залишається навіть більше, ніж раніше уявлялося, вказуючи на нагальну необхідність більш цілісного підходу.