Як російська пропаганда намагається зірвати мобілізацію в Україні

Центр протидії дезінформації розкриває тактику російських медіа

Російська пропаганда знову активізувала свої сили, намагаючись перекрутити ситуацію з мобілізацією в Україні. Після останніх перевірок, проведених працівниками ТЦК у Києві, російські медіа почали масово поширювати неправдиву інформацію, називаючи ці дії "незаконними" і намагаючись створити паніку серед українців.

Останнім часом в Україні почастішали випадки, коли російські медіа і пропагандистські ресурси розповсюджують брехливі повідомлення про мобілізацію. Вони стверджують, що процес є несправедливим, що українська влада нібито хоче воювати до останнього українця, і що в України немає майбутнього. Це частина інформаційної війни, яка має на меті дестабілізувати ситуацію всередині країни та посіяти зневіру серед людей. Про це повідомили в Центрі протидії дезінформації.


Російські пропагандисти навмисно перебільшують значення останніх перевірок ТЦК, які проходили в Києві, намагаючись показати їх як безлад. Вони прагнуть поширити ці фейки, щоб створити враження, ніби в Україні панує хаос і беззаконня.

В Центрі нагадали, що загальна мобілізація в Україні була оголошена після початку повномасштабного вторгнення Росії як необхідний захід для захисту країни. Мобілізаційні заходи відбуваються відповідно до закону, а працівники ТЦК виконують свою роботу в рамках своїх повноважень.

Центр протидії дезінформації закликає громадян бути уважними і не довіряти фейкам. Критично важливо перевіряти інформацію та довіряти тільки перевіреним джерелам.

Читайте також на порталі “Коментарі” - У серпні цього року в російських соціальних мережах з'явилася новина про нібито існуюче графіті в Лондоні, де Президент України Володимир Зеленський зображений разом із членами легендарного гурту The Beatles. За змістом фейка, під мостом, розташованим неподалік від будинку Пола Маккартні, Зеленський "краде гаманець" у Джорджа Харрісона. Ця історія знову набула обертів, ставши черговим "витком" російської дезінформації.