Як "прозоро" заробити мільйон: новий тендер під час війни вражає

В НАЗК вирішили провести опитування щодо корупції в Україні, витративши понад 1,5 мільйони бюджетних коштів

Мало хто знає та незважаючи на катастрофічний дефіцит бюджету під час війни можна непогано заробити, якщо мати досвід в сфері опитування щодо корупції в Україні. Принаймні про це свідчить тендер на сайті Прозорро. Назва тендеру "Проведення стандартного опитування щодо корупції в Україні". Замовником тендеру виступає Національне агентство з питань запобігання корупції.

Вартість тендеру 1 740 700,00 грн.

Зазначається, що опубліковано дану тендерну пропозицію було 18 червня 2024 року. А, як кінцевий строк подання тендерних пропозицій було визначено 1 липня. Після цієї дати на сайті Прозорро заявилися відомості про лише одного учасника тендеру – ТОВ ІНФО САПІЄНС, з якими 4 липня і біло повідомлено про намір укласти договір.

YouControl повідомляє, ТОВ "ІНФО САПІЄНС" зареєстровано за юридичною адресою Україна, **3, місто Київ, БУЛЬВАР ЛЕСІ УКРАЇНКИ, будинок **.

Також повідомляється, що раніше НАЗК вже зверталося до ТОВ "ІНФО САПІЄНС" в 2023 році. Тоді сума контракту склала 1 727 904 грн.

Також в 2023 році за послугами до ТОВ "ІНФО САПІЄНС" зверталося АТ "НАЦІОНАЛЬНА СУСПІЛЬНА ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ УКРАЇНИ". Щоправда тоді сума контракту бла набагато меншою, а саме 174 500 грн.


Раніше портал "Коментарі" інформував про те, що Дніпропетровська ОВА вже неодноразово опинялася в центрі скандалів щодо тендерних закупівель. Не виключенням став і тендер Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Дніпропетровської ОВА. Звертають на себе увагу дві деталі. Перша – вартість тендеру майже 1 млн грн (999 924 грн).

Цікавішою є друга деталь, яка криється в назві тендеру “Послуги інформаційних агентств” та його результатах. Дніпропетровська ОВА виступила замовником інформаційної послуги з розміщення інформаційних матеріалів в онлайн-медіа (веб-сайтах/інтернет-ресурсах/веб-порталах тощо).