Як правильно зварити каву в турці: тонкощі та секрети приготування

Готуючи каву в турці, можна насолодитися не лише результатом, а й самим приготуванням, відкриваючи нові смакові горизонти

Приготувати каву в турці – означає зануритись у справжній ритуал. Турку ще називають джезві. Лише зварена у турці кава вийде справжньою із оригінальним смаком і ароматом. У кожного любителя кави цей напій виходить індивідуальним і смакує по-особливому, пише weekend.

Як приготувати каву в турці вдома

Для приготування бодрого напою краще купувати каву в зернах і молоти в домашніх умовах, аби самостійно обирати помол. Варити каву не складно, достатньо знати деякі тонкощі.

Потрібно вибрати улюблений сорт кави. Для цього, необхідно хоча б поверхово вивчити які сорти існують і чим вони відрізняються. Тоді ви не помилитеся у виборі і тим самим забезпечите себе від невдалих проб і зайвих грошових витрат.

Злегка нагріти турку на плиті.

Насипати цукор, якщо віддаєте перевагу солодкий напій. В майбутньому на цьому етапі приготування кладуть добавки (сіль, гострий перець, корицю, імбир, гвоздику або щось інше, що ви любите, не більше ніж на кінчику ножа).

Залити водою і поставити на маленький вогонь.

Коли вода нагріється до 40 градусів, зняти з вогню і насипати мелену каву, приблизно 1 чайну ложечку на чашку.

Добре перемішати і варити до утворення пінки, але не допускати закипання, це зіпсує кави. Періодично помішувати. Після утворення пінки зняти з вогню, почекайте секунд 20, знову ставте на вогонь до появи пінки, маніпуляцію зробіть 3 рази і зніміть з плити. То що ви зробите, дозволить з’явитися густий ароматною піною.

Раніше портал "Коментарі" інформував, що експерти назвали, які напої можна пити вранці, крім кави, щоб отримати заряд бадьорості, енергії та сил.