Як підвищити врожай томатів у 2 рази: потрібно знати три секрети

Досвідчені городники розповіли, як за допомогою трьох простих кроків можна підвищити врожайність томатів у 2 рази

Томати – смачний, корисний та популярний овоч на нашому столі, тому його часто висаджують на городах. Але щоб урожай вийшов хорошим, за рослиною необхідно своєчасно доглядати, зокрема правильно "підгодовувати".

Городникам, які хочуть підвищити врожай овочів у 2 рази, радять дотримуватися трьох простих кроків, які стосуються добрив.

Перше підживлення

Експерти кажуть, що як тільки на рослинах з'являться перші 2-3 листочки, настав час уперше вносити поживні засоби. Але чистий йод використати не можна. Зробіть розчин. На 5-літрове відро з водою візьміть 3-4 краплі йоду. Молоду розсаду треба поливати акуратно, щоб не оголити коріння, можна використовувати шприц.

Друге підживлення

Вдруге "підгодовувати" томати слід у період цвітіння чи появи зав'язей. Щоб зробити розчин, візьміть 10 крапель йоду та розведіть на 10 літрів води. Ретельно перемішайте та переходьте до поливу. На кожен кущ використовуйте по 1 л рідини. Завдяки цій простій процедурі знижується кількість пустоцвітів, а сама рослина захищена від хвороб.

Третє підживлення

І втретє томати потрібно збагатити добривом у період плодоношення. Для цього використовуйте чисту воду, йод та деревну золу. Стане в нагоді також борна кислота. У 10 літрах рідини потрібно розмістити кілька кілограмів золи, 30 крапель йоду та 10 грамів борної кислоти. Залишіть суміш настоюватися 3 години. Потім розчин потрібно з'єднати з чистою водою у співвідношенні 1 до 5. Після цього вирушайте поливати томати.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що посадити поряд із томатами, щоб був щедрий урожай.