Як отримати компенсацію за знищене житло через Дія

Подача заяви на компенсацію за знищене житло тепер доступна онлайн

Тепер українці можуть подати заяву на компенсацію за знищене житло через портал "Дія". Це стало можливим завдяки оновленню програми єВідновлення. Важливо, що для цього більше не потрібен РНОКПП (ідентифікаційний код), а також з'явилася можливість подавати заяви не тільки власникам житла, але й їх представникам.

За словами Михайла Федорова, міністра цифрової трансформації, відтепер процес подання заяви на компенсацію став ще простішим і доступнішим. Окрім подання заявки через "Дія", можна звернутися до будь-якого Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП), навіть якщо він знаходиться в іншому місті, не обов’язково за місцем проживання.

Це оновлення дозволяє більшій кількості людей отримати підтримку від держави, що особливо важливо для тих, хто втратив своє житло через війну. З початку роботи послуги вже понад 10,7 тисяч сімей отримали житлові сертифікати, з яких 4,7 тисячі вже використані.

Як подати заяву?

Для того щоб подати заяву через "Дія", потрібно зайти на портал, авторизуватися та знайти розділ єВідновлення. Там крок за кроком вказано, як заповнити заяву. Якщо ж ви не можете зробити це самостійно, ви можете звернутися до найближчого ЦНАПу для допомоги. У деяких випадках це можуть зробити і представники власників житла.

Читайте також на порталі “Коментарі” - На Харківщині понад 23 200 заявників отримали грошову допомогу на ремонт пошкодженого житла. Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, інформує портал "Коментарі".