Як Китай поплатиться за допомогу Росії: Байден розкрив деталі

Джо Байден попередив, що європейські союзники готуються скоротити інвестиції до Китаю через допомогу РФ

Президент США Джо Байден заявив, що європейські союзники готові скоротити інвестиції в Китай, якщо Пекін продовжуватиме підтримувати країну-агресора, зробивши попередження після того, як НАТО звинуватило КНР у сприянні загарбницькій війні РФ проти України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє Bloomberg.

Глава Білого дому зазначив, що Пекін не постачає зброю Москві, але також підкреслив, що Китай не отримає фінансової вигоди, "якщо вони постачатимуть Росії інформацію та можливості".

За його словами, лідер КНР Сі Цзіньпін вважає, що Китай є досить великим ринком, щоб "заманювати будь-яку країну, зокрема європейські країни, щоб інвестувати туди в обмін на зобов'язання з боку Європи".

"Деякі з наших європейських друзів скоротять свої інвестиції (якщо Китай продовжить свою допомогу)", – підкреслив Байден.

Нагадаємо, рішення саміту НАТО, який відбувся 9-11 липня у Вашингтоні, назвало Китай вирішальною силою, яка сприятиме війні Росії проти України.

У свою чергу, офіційний Пекін обрушився з критикою на НАТО у зв'язку із заявою Північноатлантичного альянсу.

Пекін заявив, що направив до НАТО протест у зв'язку зі звинуваченнями, які він назвав "провокаційними, що містять явну брехню та наклеп". Представництво Китаю при ЄС заявило, що Пекін прагне до політичного врегулювання війни в Україні і ніколи не надавав летальну зброю жодній із сторін у конфлікті, додавши, що "нормальні торгові потоки" з Росією не повинні бути порушені чи піддаватися примусу. Водночас, Пекін попередив альянс триматися подалі від Азії, яка, за його словами, є "місцем для мирного розвитку, а не ареною для геополітичного суперництва".