Як харчуються українці - дослідження
Українці використовують багато солі та вживають замало фруктів і овочів
Національні дослідження STEPS показали, як харчуються українці. Про це повідомила інформагенція УНІАН.
Опитування проводилося по всій Україні, окрім окупованої території. Для досліду було опитано 7 тис. 700 українців, віком від 18 до 69 років.
Згідно з даними опитувань, українці щодня споживають занадто велику кількість солі. Замість рекомендованих 5 грамів, середньостатистичний українець вживає близько 12,6 г солі.
Завдяки опитуванню вияснили, що 66,7% постійно додають сіль в їжу, 26,9% - вживають продукти з високим вмістом солі, 44,9% - часто підсолюють соус до їжі.
Але, водночас половина українців знає, яку шкоду завдає сіль організму.
Також дослідження показали, що українці забувають додати у свій раціон фрукти та овочі. За даними опитувань, 3,8 добової порції вживають чоловіки, 4,5 добові порції - жінки. Щоденна норма, при якій в організм надходить достатня кількість вітамінів - 5 порцій.
У зв’язку з цим фактором та недостатньою кількістю фізичних навантажень, майже 60% українців мають надмірну вагу, а 24,8% - ожиріння.
Також сайт “Коментарі” рекомендує прочитати про 5 способів швидко заробити гроші.