Головна Новини Суспільство події "Всіх повернемо": туристи, що застрягли у Занзібарі, летітимуть у Туреччину
commentss НОВИНИ Всі новини

"Всіх повернемо": туристи, що застрягли у Занзібарі, летітимуть у Туреччину

Він повідомив, що Туреччина дала офіційний дозвіл на переліт літака з українськими туристами через Анталію

15 лютого 2021, 20:07
Поділіться публікацією:

Міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив у своєму Facebook про те, що українцям, які вже третю добу не можуть полетіти із Занзібару, нарешті дали дозвіл на виліт.

"Всіх повернемо": туристи, що застрягли у Занзібарі, летітимуть у Туреччину

Туристи у Занзібарі. Фото: Антон Ткачов

За словами міністра, дозвіл на посадку літака у Анталії дала Туреччина. Після цього туристи попрямують вже до Києва.

"Інформую по проблемі вильоту літака SkyUp із Занзібару. Скоро всіх повернемо. Хоч там і тепліше, але чекаємо в Києві", — написав Криклій.

Пасажири вже кілька разів отримували повідомлення про те, що от-от їх літак вирушить, але в останній момент все відмінялося. Це пояснюється просто: окрім самого справного літака, компанія має ще отримати дозволи від країн, через повітряний простір яких, він летітиме, також перевізник має узгодити міжнародний маршрут із агентствами безпеки польотів.

Міністр Криклій заявив, що допоки усі обіцянки були усними. Але від Туреччини Україна отримала офіційний дозвіл. Якби сьогодні його не було, то вже 16 лютого туристи вилетіли б із Занзібару регулярним рейсом. І, очевидно, що SkyUp сподівалася саме на такий сценарій, аби не використовувати свої додаткові ресурси.

Серед пасажирів, які чекають на повернення додому, знаходяться й голова Державної міграційної служби Максим Соколюк зі своєю нареченою, відомою усім як "Настя з песиком з Уханю". Дівчині однозначно не щастить у подорожах. Ймовірно, високий статус туристів і став причиною того, що Міністерство інфраструктури взялося замість авіакомпанії вирішувати проблеми з транспортуванням мандрівників з Африки.

180 українських туристів з 13 лютого не можуть вилетіти з африканської країни через несправність літака компанії SkyUp. "Коментарі" повідомляли, що компанія нічого не робить, аби вирішити ситуацію, не виходить на зв'язок з пасажирами, а поселили їх на три доби у місцевий публічний дім.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

dfcz

15 лютого 2021, 20:20

да пофиг...


Новини