Головна Новини Суспільство події Вся Україна в помаранчевій зоні - Шмигаль про нові правила карантину
commentss НОВИНИ Всі новини

Вся Україна в помаранчевій зоні - Шмигаль про нові правила карантину

Денис Шмигаль розповів про нові карантинних обмежень в Україні

2 грудня 2020, 13:50 comments1588
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання Кабінету міністрів, сьогодні, 2 грудня, повідомив, що в Україні скасовується карантин вихідного дня, і по всій території країни, і в будні, і у вихідні, будуть діяти обмеження помаранчевої зони.

Вся Україна в помаранчевій зоні - Шмигаль про нові правила карантину

За словами прем'єра, в Україні після введення карантину вихідного дня, за останній тиждень кількість нових випадків зараження коронавірусом стала на 6 тис. менше, ніж прогнозувалося. Завдяки цьому вдалося стабілізувати ситуацію із завантаженістю лікарняних ліжок і Уряд вирішив скасувати карантин вихідного дня.

Кабінет міністрів також зараз напрацьовує найбільш збалансоване рішення щодо можливого посилення карантинних обмежень. Відповідно до закону, Уряд повідомить про рішення за 7 днів до їх введення.

"Важливою для нас є думка регіонів. Тому ми провели опитування щодо оптимальних карантинних заходів серед міських голів і голів обласних державних адміністрацій. Голови міст обласного значення та керівники ОДА загальні в позиції щодо повної заборони або введення часткових обмежень щодо діяльності святкових ярмарків", — розповів Денис Шмигаль у своєму Telegram-каналі.

Прем'єр зазначив, що майже 90% опитаних міських голів підтримали повну заборону на проведення концертів. Крім того, встановлення міської новорічної ялинки з рядом обмежень для відвідування підтримують майже 60% представників органів місцевого самоврядування.

Нагадаємо, станом на 2 грудня в Україні зафіксовано 13 141 випадок захворювання коронавірусною інфекцією. Зокрема захворіли 744 дитини та 579 медичних працівників.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини