Вражаючий рекорд: знайдена людина з найвищим IQ у світі

На Чемпіонаті світу з пам'яті виявили людину з найвищим у світі коефіцієнтом інтелекту. Рекорд IQ встановив кореєць Янгун Кім.

35-річний кореєць Янгун Кім був визнаний людиною з найвищим коефіцієнтом інтелекту у світі. Його показник IQ склав неймовірні 276 балів. Коефіцієнт інтелекту Янгуна Кіма визначили на Чемпіонаті світу з пам'яті, який проводить Всесвітня рада інтелектуального спорту.

Чемпіонат світу з пам’яті - це міжнародний захід, де попередньо відібрані високоінтелектуальні люди змагаються у різних дисциплінах на турнірі, щоб визначити остаточного переможця. У процесі змагань також оцінюється рівень IQ учасників. Згідно з оцінками Всесвітньої ради інтелектуального спорту Янгун Кім має найвищий коефіцієнт інтелекту у світі - 276 балів.

"Я хочу досліджувати та допомагати вдосконалювати розумові здібності людей у всьому світі, використовуючи свої таланти в майбутньому", - сказав Кім.

35-річний випускник Університету Йонсей у Сеулі є єдиним південнокорейським членом товариств Mega Society, так і Giga Society - організацій, куди входять лише люди з дуже високим показником IQ. Крім того, Янгун Кім засновник некомерційної групи з понад 100 розумних людей з усього світу, яка отримала назву United Sigma Intelligence Association.

До Янгуна Кіма людиною з найвищим коефіцієнтом інтелекту був китайсько-австралійський професор Теренс Тао – 230 балів IQ. Кім перевершив цей результат на 46 пунктів, забравши собі пальму першості, як найрозумнішої людини у світі за коефіцієнтом інтелекту - 276 балів.

Всесвітня рада інтелектуального спорту – це глобальна організація, яка проводить розумові чемпіонати. Крім Чемпіонату світу з пам’яті, вона також організовує Чемпіонат світу зі швидкісного читання та Чемпіонат світу з ментальних карт – спосіб для запам’ятовування на основі візуальних асоціативних зв’язків.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про відомих людей чий коефіцієнт інтелекту може здивувати.

Також "Коментарі" писали про тест на IQ, який можуть вирішити лише люди з інтелектом вище середнього.