Ворог готував жахливий теракт на 9 травня. Стали відомі моторошні подробиці

Російські спецслужби готували масштабний теракт у столиці на 9 травня. Вони планували встановити вибухівку в чотирьох гіпермаркетах, та дистанційно підірвати її тоді, коли там буде найбільше людей. СБУ затримала виконавців

Стали відомі подробиці чотирьох терактів, які росіяни планували організувати у Києві 9 травня, і якому запобігли українські спецслужби.

Так от, агенти ГРУ встановлювали вибухові пристрої в будівельних гіпермаркетах відомої мережі та біля одного із кафе. Саморобні вибухові пристрої були замасковані в упаковки з-під чаю. Вони складалися із таймера, детонатора і пластичної вибухівки із запалювальною сумішшю, яка мала спричинити масштабні пожежі. За задумом російської спецслужби, вибухівка повинна була здетонувати у пікові години відвідуваності гіпермаркетів, щоб завдати максимальної шкоди цивільному населенню. Крім того, її планували розмістити серед легкозаймистих матеріалів – щоб таку пожежу не вдалося швидко ліквідувати.

"Зауважте вибір цілі: це не гламурні бутіки десь в центрі і не нічні клуби чи ресторани. А будівельний магазин, до якого навесні їдуть купувати різне – від цементу до розсади – якраз звичайні українці. Наймані працівники, дрібні підприємці з будівельників і ремонтників, жінки, що активно займаються городом, садом і квітником навесні... Те, що відрізняє українців від лапотніни: ми завжди облаштовуємо і прикрашаємо простір довкола. От по цьому вони й хотіли вдарити, недоробки",
- підкреслив політтехнолог Олексій Голобуцький.

За його словами, спецслужби перехопила агентів і врятувала десятки чи й сотні життів, адже пожежа на великій площі, при тому в присутності всілякої більш чи менш отруйної хімії, легкозаймистої, як лаки й фарби, і не дуже, як добрива.

"Просто спробуйте уявити цей жах",
- додав експерт.

СБУ встановила увесь ланцюжок агентурної мережі, включаючи агентурно-бойові групи, контрабандистів, які доставляли вибухівку із території РФ, а також безпосередніх виконавців теракту. Їх затримали прямо під час встановлення вибухових пристроїв в третьому гіпермаркеті.

"Хоча, звісно, Служба знала, на яку дату орієнтуватись: "9мая" ворог просто не міг пропустити. Але, як каже Малюк, "дати, до яких росіяни хочуть приурочити свої теракти, поступово стають символом провалу їхніх спецслужб". Теоретично, наступним провалом має стати їхнє "22июня" - тому побажаємо вдалого полювання Службі!"
- додав Голобуцький.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ворожі спецслужби також готували "подарунок" Путіну на так звану його інавгурацію. Задум росіян також вдалося викрити спецслужбам.