Головна Новини Суспільство події Влада заробляє на злиднях громадян. Ми не підтримаємо такий бюджет на 2021 рік, - Віктор Медведчук
commentss НОВИНИ Всі новини

Влада заробляє на злиднях громадян. Ми не підтримаємо такий бюджет на 2021 рік, - Віктор Медведчук

Проект держбюджету-2021 не відповідає ані інтересам людей, ані інтересам України в цілому, - запевняє політик

5 листопада 2020, 21:20
Поділіться публікацією:

Фракція партії "Опозиційна платформа — За життя" не підтримуватиме урядовий проект державного бюджету на 2021 рік, оскільки в нинішній редакції цей документ абсолютно неспроможний і не здатний ні підвищити добробут громадян, ні вивести Україну з глибокої соціально-економічної кризи. Про це заявив народний депутат, голова Політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктор Медведчук.

Влада заробляє на злиднях громадян. Ми не підтримаємо такий бюджет на 2021 рік, - Віктор Медведчук

Фото: Спорт 24

"Запропонований урядом і бюджетним комітетом Верховної Ради проект закону про бюджет на 2021 рік неспроможний. Країна в соціально-економічній кризі, ситуація лише погіршується. А твердження урядового законопроекту про бюджет не допоможе вивести економіку на інший рівень, не дозволить домогтися підвищення добробуту громадян або хоча б загальмувати процес економічного і соціального падіння, — зазначив політик. — Тому ми не будемо голосувати за нього ".

За словами Медведчука, влада продовжує політику нарощування боргів, замість того, щоб підвищити ефективність управління країною, налагодити зовнішньоекономічний вектор розвитку держави. Більше того, народний депутат запевняє, що фракція ОТЗЖ внесла пропозиції з приводу 221 правки в проект держбюджету-2021, "фактично запропонувала свій варіант закону про бюджет на наступний рік", але жодна з них не була врахована бюджетним комітетом. Зважаючи на це, опозиція не підтримає цей документ.

"За підсумками 9 місяців 2021 року в Україні падіння промислового виробництва склало 7%, видобутку вугілля — 13%, сільського господарства — 13%, машинобудування — 20%. Ці цифри свідчать про те, що треба радикально змінювати економічний курс країни, — заявив народний депутат. — Замість цього 66% дохідної частини нового бюджету пропонується сформувати за рахунок внутрішніх і зовнішніх запозичень — з 1 трлн 71 млрд грн позичити пропонується 702 млрд грн. Звісно, такий бюджет не підлягає затвердженню ".
В "Опозиційною платформі" також упевнені, що сфера соціальної політики в Україні також потребує перегляду. Влада продовжує підвищувати тарифи за комунальні послуги на тлі скорочення субсидій, а також жалюгідних зарплат і пенсій громадян України. І підтвердженням тому — спроба уряду нажитися на народі, як це відбувається сьогодні з цінами на газ.

"З 1 листопада суттєво зросли ціни на газ. Середня ціна для населення буде становити 9765 грн за тисячу кубометрів газу (з доставкою), мінімальна — 9100 грн, максимальна вартість, наприклад, в Миколаївській області — 10400 грн, — пояснив Віктор Медведчук. — Вдумайтесь! При тому, що середня митна вартість газу, який імпортується в Україну і реалізується населенню, становить за вересень $ 140 (щонайменше 4000 грн. — Ред.) ".

За словами Медведчука, в 2018-2019 роках українцям продавали блакитне паливо не дорожче 8600 грн за тисячу кубометрів. Тоді ціна на газ становила $ 339.

"Кабінет Міністрів, НАК" Нафтогаз України "вийшли за всі грані, перейшли червоні лінії і намагаються заробити на населенні за рахунок штучного збільшення вартості газу. І в цих умовах нам пропонують затвердити бюджет, де прожитковий мінімум закладено на рівні 2100 грн (хоча ми пропонували, що він повинен бути не менше як 4500 грн)! Не збільшується мінімальна пенсія. Скорочуються субсидії для населення. На субсидії в 2021 році закладено 36 млрд грн (а ще в 2018-му був 71 млрд грн). Дійшли до ручки! " — з обуренням констатував політик.
На завершення політик підкреслив, чому держбюджет-2021 є абсолютно неприйнятним:

"Ми з цим погодитися не можемо. Такий бюджет не відповідає ні інтересам людей, ні інтересам України в цілому ", — підсумував Віктор Медведчук.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини