Витрачають мільйони на піар під час війни: нові подробиці гучного тендеру

На Дніпропетровщині визначили інтернет ресурси, яким перепаде 999 924 грн за розміщення 206 публікацій

Дніпропетровська ОВА вже неодноразово опинялася в центрі скандалів щодо тендерних закупівель. Не виключенням став і тендер Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Дніпропетровської ОВА. Звертають на себе увагу дві деталі. Перша – вартість тендеру майже 1 млн грн (999 924 грн).

Цікавішою є друга деталь, яка криється в назві тендеру “Послуги інформаційних агентств” та його результатах.

Дніпропетровська ОВА виступила замовником інформаційної послуги з розміщення інформаційних матеріалів в онлайн-медіа (веб-сайтах/інтернет-ресурсах/веб-порталах тощо). Переможцем тендеру стало ТОВ "МЕДІА ІТ". З відкритих даних YouControl відомо, що ТОВ зареєстровано в Дніпропетровській області, місті Дніпро, за вул. Малиновського маршала. ТОВ "МЕДІА ІТ" займається обробленням даних, розміщенням інформації на веб-вузлах і пов'язаною з ними діяльністю. Власником ТОВ є Старостенко Валерій Анатолійович.

Відповідна компанія й запропонувала низку інформаційних ресурсів для висвітлення діяльності ОВА. І далі визначено перелік інформаційних ресурсів, де протягом року має бути розміщено 206 публікацій майже за мільйон гривень.

Це наступні сайти: dp.informator.ua; kr.informator.ua; nikopol.informator.ua; dp.reporter.ua; kamenskoe.reporter.ua; nmsk.reporter.ua; kr.reporter.ua; pavlograd.reporter.ua; nikopol.reporter.ua; marganets.reporter.ua; dneprlife.net; dneprnews.net; fakty.dp.ua; insider.dp.ua; kommersant.in.ua; ukrtime.net; telegraf.net.ua.

Звертає на себе увагу, що фактично за результатами тендеру обрано всього два сайти з піддоменами. При цьому невідомо чим обґрунтований вибір, адже відсутня інформація про участь у тендері інших медіа-ресурсів.

Читайте також на порталі "Коментарі" - тендери Приват Банку: на що йдуть мільйони, доки країна чекає допомоги від партнерів.