Віктор Медведчук заявив, що нову кримінальну справу проти нього відкрили для відводу очей

Політик упевнений, що це спроба відвернути увагу людей від офшорного скандалу і проблем у країні

Звинувачення в рамках поспішно сфабрикованої нової кримінальної справи проти народного депутата України, голови Політради партії Опозиційна платформа - За життя Віктора Медведчука є спробою влади відвернути увагу громадян від її власних злочинів і зам'яти скандали, пов'язані з офшорами та корупційними схемами. Про це заявив сам опозиційний політик у будівлі Печерського районного суду міста Києва, де сьогодні проходить обрання запобіжного заходу йому з огляду на висунуті нові звинувачення, пише пресслужба партії ОПЗЖ.

"Абсолютно зрозуміло, що все, що відбувається сьогодні в країні, пов'язане з тим, щоб перебити офшорний скандал, заглушити інформацію про корупцію у вищих ешелонах влади. А також відвернути увагу від непосильних житлово-комунальних тарифів, від проблем економічного і соціального характеру, від відсутності миру в країні, - заявив Віктор Медведчук. - Уже готується прийняття бюджету, який знову виявиться неспроможним для того, щоб розвивати економіку України, тому що вона загнана в глухий кут. Саме тому, щоб відвернути увагу громадян, за кілька днів було сфабриковано, "зліплено" нову кримінальну справу. Власне кажучи, як це було і в перший раз".

Політик зазначив також, що на шляху до узурпації влади, встановлення диктатури в країні влада перетнула червоні лінії - дозволила собі безпрецедентно грубо зневажати Основний Закон і порушувати норми чинного законодавства України.

"Влада дійсно перетнула всі червоні лінії. Вона встала на шлях очевидних злочинів стосовно норм Конституції та чинного законодавства", - впевнений опозиціонер.

Однак же, як зазначив Віктор Медведчук, ні він, ні політсила, яку він представляє, не мають наміру залишати ці процеси без уваги - Опозиційна платформа - За життя продовжить боротьбу, попри терор і відкриті репресії проти опозиції.

"Боротьба нашої партії, як і моє особисте протистояння незаконним кримінальним переслідуванням і політичних репресій, буде продовжена. Ніякі спроби відвернути увагу громадськості не врятують цю владу від об'єктивної оцінки та від торжества справедливості", - заявив Віктор Медведчук.