Віктор Медведчук різко висловився про санкції проти п'яти телеканалів

Керівник партії ОПЗЖ вважає, що таких санкцій до телеканалів не застосовують у жодній країні

Голова політради партії "Опозиційна платформа – За життя" народний депутат Віктор Медведчук прокоментував закриття за 2021 рік п'яти телеканалів. Про це пише 112 юа.

Говорячи про прийняту урядом Стратегію інформаційну безпеку, Медведчук зазначив, що "цей документ, який я прочитав, я вважаю, що його можна охарактеризувати як агонію влади".

"Влада закрила протягом року п'ять телевізійних каналів. Але я не думаю, що ви знайдете хоч одну країну, де закривали за рік п'ять телевізійних каналів, це справді рекорд. Мабуть, влада цим пишається, тому в тому, що робиться, я бачу просто агонію". влади", - зазначив народний депутат.

Нагадаємо, що 2 лютого 2021 року президент Володимир Зеленський підписав указ про застосування санкцій проти телеканалів "112 Україна", NewsOne та ZIK. Згідно з указом, який набув чинності з моменту підписання, до телеканалів застосовано санкції протягом п'яти років. Це передбачає блокування мовлення всіх трьох телеканалів. 26 лютого журналісти телеканалів об'єдналися та створили новий телеканал – "Перший Незалежний".