Головна Новини Суспільство події Видовищне приземлення: прототип корабля Ілона Маска зазнав аварії під час випробувань (ФОТО, ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Видовищне приземлення: прототип корабля Ілона Маска зазнав аварії під час випробувань (ФОТО, ВІДЕО)

Ілон Маск пояснив, у чому була причина вибуху марсіанського корабля

10 грудня 2020, 11:04
Поділіться публікацією:








У ніч на 10 грудня, на стартовому майданчику округу Кемерон, під час перших випробувань на велику висоту прототип космічного корабля Ілона Маска для польотів на Місяць і Марс Starship зазнав аварії при спробі приземлення. Спочатку корабель перекинувся, перебуваючи в повітрі, а після вже вибухнув на землі. Всього з моменту запуску до вибуху минуло кілька хвилин. Компанія-розробник SpaceX проводила пряму трансляцію від початку випробування і до кінця.

Видовищне приземлення: прототип корабля Ілона Маска зазнав аварії під час випробувань (ФОТО, ВІДЕО)

ФОТО: З відкритих джерел

Попри невдалу спробу запуску марсіанського корабля Ілон Маск зазначив, що результати випробувань вважає чудовими. У своєму Твіттері він написав, що зліт був успішним. Команда SpaceX пояснила, чому приземлення відбулося саме так. Спочатку все йшло за планом і корабель набрав заплановану висоту 1 2,5 км, потім відключив двигуни та почав вільно падати на землю. Причина вибуху полягала в тому, що низький тиск в паливному бачку під час посадки призвело до високої швидкості приземлення, а це, своєю чергою, призвело до досить видовищного приземлення корабля.

Сам по собі космічний корабель Starship являє собою надважку ракету, яка призначена для перевезення людей на Місяць і Марс. SpaceX впевнене заявляє, що саме цей корабель стане найпотужнішою з коли-небудь створених ракетоносіїв у світі. За їх словами, він зможе доставляти на навколоземну орбіту понад 100 тонн.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв своїм читачам про те, чому засновник Tesla та SpaceX Ілон Маск вирішив переїхати з Каліфорнії в Техас, а також про те, з яких причин компанії Ілона Маска заборонили будувати завод в Європі.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини