Відомий автомобільний концерн міг таємно повернутися до Росії: і тут допоміг Китай

Німецький автогігант використав у якості лазівки спільне підприємство з китайською FAW Group

Німецький автомобільний концерн Volkswagen увійшов на російський ринок зі своїми технологіями, які використовуються у формально китайських авто. Як інформує портал "Коментарі", про це повідомляє "Zeit Online".

Експерти з’ясували, що технології німецького концерну можуть використовувати в автомобілях китайського бренду Jetta, який у липні вийшов на ринок РФ.

Цей бренд є частиною китайської автомобільної FAW Group, яка виступає у якості офіційного партнера Volkswagen. Компанії навіть мають спільне підприємство.

У Volkswagen, який залишив Росію через тиждень після повномасштабного вторгнення, відкинули підозру в експорті своєї продукції до РФ і заявляють про "хибність" таких повідомлень.

Втім, нескладно переконатись, що дизайн моделей Jetta, які тепер може придбати російський споживач, практично не відрізняється від таких автомобілів Volkswagen, як Tiguan чи Polo.

Варто зазначити, що у травні минулого року повідомлялось, що Volkswagen Group остаточно пішла з РФ, продавши свої активи місцевому інвестору. За даними агенції Reuters, сума угоди склала 125 млн євро.

Читайте також на порталі "Коментарі" - кремлівський диктатор Володимир Путін звернувся до Ірану і закликав його не відповідати Ізраїлю. Тобто, каже політолог Вадим Денисенко, диктатор вирішив стати таким собі "голубом миру" і цьому навіть є кілька пояснень.

"Путін, в майбутніх переговорах, хоче розторговувати перед США не лише Україну. Його стратегія до останнього часу була одна: сіяти хаос і створювати проблеми, які неможливо вирішити без них", - говорить експерт.