Весняні канікули в Україні: названа точна дата

Неробочим днем також буде 8 березня

В Україні назвали точну дату весняних канікул в школах. Відпочивати учні будуть з 21 по 28 березня 2021 року включно. Вихідним днем також буде Міжнародний жіночий день 8 березня, який в цьому році випав на понеділок.

Діти відпочиватимуть в березні 9 днів, включаючи державний вихідний 8 березня.

Другий семестр навчального року в українських школах стартував 11 січня, а закінчиться 28 травня.

У Міністерстві освіти і науки України щорічно дають рекомендації для шкіл та інших навчальних закладів щодо призначення дати канікул.

Відповідно до закону, навчальні заклади можуть самостійно вносити корективи в графік канікул на свій розсуд. Ця норма стає особливо актуальною під час пандемії коронавируса і сплесків захворюваності.

На старт і час проведення канікул впливають такі фактори, як зміна погоди, опалювальний сезон і особливості окремих регіонів.

Залежно від перерахованих вище факторів, навчальні заклади можуть встановлювати карантин або продовжувати час канікул на свій розсуд.

За новими правилами карантину, якщо більше 50 відсотків школярів і персоналу навчального закладу знаходяться на самоізоляції, а також якщо захворюваність на грип або ГРВІ перевищує необхідний епідеміологічний поріг, то школа закривається на карантин.

З кінця 2019 року в світі триває пандемія коронавируса, яку ВООЗ оголосила такої в березні 2020 року. Навесні минулого року школи та інші навчальні заклади України повністю закривалися на карантин через локдауна.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, як буде відбуватися вакцинація від коронавiрусу в Україні.

Також читайте про введення нових санкцій проти Росії з боку України .