"Велике будівництво": біля Краматорська будують центр з розведення хижих птахів за 15 мільйонів гривень

На будівництво центру біля Краматорську виділили з бюджету близько 15 мільйонів гривень

В Донецькій області, в населеному пункті Комишуваха неподалік міста Краматорськ у цьому році збудують унікальний для нашої країни об’єкт, де будуть розводити рідкісних двокрилих хижаків. Він знаходиться в переліку президентської програми, яку реалізує в Україні Володимир Зеленський "Велике будівництво". Про це інформують працівники пресслужби Донецької облдержадміністрації.

Для спорудження цього унікального об'єкта, де в неволі розводитимуть хижих пернатих, передбачене бюджетне фінансування в розмірі понад 15 мільйонів гривень.

Як зазначили представники Донецької облдержадміністрації, цей унікальний центр для пернатих хижаків буде розташований на території регіонального ландшафтного парку. В ньому будуть розмножувати таких рідкісних хижих птахів, як балабани, сапсани, шуліки чорні та канюки звичайні, які можуть мешкати в кліматичних умовах Донецької області. В цьому регіоні пернаті існують під загрозою винищення",

В новому розпліднику мають плани розводити рідкісне для нашої країни потомство червонокнижних пернатих. Також в центрі його фахівці будуть реабілітувати та повертати до звичних умов існування вилучених в контрабандистів та травмованих пернатих.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що у Тернополі завершилося будівництво об'їзної дороги. В місті Тернопіль шляховики вже завершили будівництво об'їзної дороги, яку було реконструйовано як об’єкт президентської програми, що ініціював Володимир Зеленський "Велике будівництво". Ця сучасна дорога — частина найпротяжнішої автомагістралі України М-30 Стрий-Ізварине.