Велика країна вперше за багато років купуватиме російську нафту

Російська нафта з обмеженнями у ціні буде продаватись до Індонезії.

Індонезія почне купувати російську нафту вперше за 10 років. Російська нафта буде потрапляти до країни за механізмом обмеження ціни, як того вимагають санкції ЄС та США, заявили в Індонезії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Reuters.

Західні санкції проти Росії, зокрема ембарго ЄС та механізм обмеження цін зробило Китай, Індію та Туреччину основними покупцями російської нафти. Попри те, що Індонезія не приєдналась до санкцій Заходу проти Росії, країна тривалий час не купувала російську нафту – 10 років.

Однак, індонезійський державний нафтопереробний завод Pertamina додав кілька видів російської нафти до своїх тендерних списків на купівлю вересневої сирої нафти. Очікується, що російська нафта прибуде в Індонезію у період з 15 по 20 вересня.

Компанія стверджує, що купуватиме російську нафту лише з дотриманням вимог санкцій, зокрема обмеження верхньої стелі на ціну на російську нафту. Ліміт дозволяє західним вантажовідправникам і страховикам брати участь у торгівлі російською нафтою за умови, що нафта продається за ціною менш як 60 доларів за барель.

"Якщо ми купуємо сиру нафту з Росії, це буде зроблено за механізмом обмеження ціни", - сказав представник Pertamina Германсіях Насроен.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у травні одна з азійських країн закупила рекордну кількість нафти в Росії.

Також "Коментарі" писали про Угорщину, яка заявила про ультиматум для України. Будапешт накладає чергове вето на військову допомогу від ЄС та вимагає від Києва скасувати заборону на транзит російської нафти до Угорщини. В Європі називають такі дії Угорщини ганебними, але механізмів впливу на Будапешт не мають.