Головна Новини Суспільство події Вчені знайшли спосіб швидко очистити кров від алкоголю
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені знайшли спосіб швидко очистити кров від алкоголю

Один з варіантів - дуже швидке дихання

12 листопада 2020, 13:16 comments1126
Поділіться публікацією:

Канадські вчені розробили простий і швидкий метод виведення алкоголю з організму, що не вимагає дорогого устаткування. Результати дослідження опубліковані в журналі Scientific Reports.

Вчені знайшли спосіб швидко очистити кров від алкоголю

Етанол, присутній у всіх алкогольних напоях, при досягненні певного рівня концентрації в крові починає діяти як отрута, порушуючи функцію кровообігу, вражаючи мозок та інші органи. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, щорічно в результаті важкої алкогольної інтоксикації у світі помирає близько трьох мільйонів осіб.

До 90 відсотків алкоголю з організму людини виводиться печінкою з постійною швидкістю, яка не може бути збільшена. Трохи прискорити виведення алкоголю з крові можна за допомогою діалізу, внутрішньовенного введення рідини, і подачі кисню.

Дослідники з Університетської мережі охорони здоров'я (UHN) в Торонто запропонували використовувати для виведення алкоголю легені. Вчені виявили, що при гіпервентиляції — глибокому і швидкому диханні — алкоголь виводиться втричі швидше, ніж через печінку, і чим сильніше дихання, тим більше алкоголю виводиться з організму.

Це прийом був відомий лікарям і раніше, але застосовувався він обмежено, тому, що при форсованому видиху людина втрачає дуже багато вуглекислого газу, разом з яким виводиться алкоголь. А швидке зменшення цього газу в крові викликає запаморочення, непритомність і оніміння рук і ніг.

Як раніше повідомляли "Коментарі", Зеленський запропонував спосіб легко побороти COVID-19.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини