Важка ситуація з опаленням на звільнених територіях: що каже влада

На деокупованих територіях Херсонщини посилено працюють для відновлення опалення

На Херсонщині ворог невпинно б’є по критичній інфраструктурі, тому необхідні чіткі та злагоджені дії, щоб забезпечити населення теплом. Про це йшлося на нараді начальника Херсонської ОВА Олександр Прокудіна з керівниками громад Херсонщини щодо підготовки до опалювального сезону 2024-2025 років.

"Це чергове складне випробування, яке ми проходимо в умовах цілодобових атак російської армії.

Цьогоріч особливий акцент зроблено на забезпеченні безперебійного постачання тепла, проведенні ремонтних робіт і своєчасному запуску об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери.

Під час наради з кожним керівником звільнених громад ми детально обговорили всі аспекти, які дозволять упевнено увійти в опалювальний сезон", – зазначив голова ОВА.

У Херсоні, де збереглося централізоване теплопостачання, всі комунальні підприємства вже готові до подачі тепла.

"Важка ситуація — у мікрорайоні Острів, однак робитимемо все можливо, аби й тамтешні будинки були з теплом", – наголосив Прокудін.

У громадах, що не мають централізованого опалення, готові індивідуальні котельні, а також використовуються електричні обігрівачі. Усі необхідні ресурси – у наявності.

"Ми передбачили й резервні джерела живлення на випадок аварійних відключень електроенергії. Жителі Херсонщини не мають залишитися без тепла за будь-яких обставин.

Окремо хочу подякувати благодійним організаціям, які допомагають забезпечити безкоштовними опалювальні матеріали мешканців сіл. Загалом допомогу отримають понад 38 тисяч родин, наразі вже забезпечено майже 11 тисяч домогосподарств", – додав очільник Херсонщини.