Вартість посмішки: як українці економлять сотні доларів на лікуванні зубів вдома

Лікування зубів за ціною авіаквитка: чому українська стоматологія дешевша за західну

Україна стала лідером у сфері доступного стоматологічного лікування для своїх громадян, які живуть за кордоном. Незважаючи на складні часи, вони продовжують приїжджати на батьківщину для лікування зубів, знаходячи тут співвідношення ціна-якість краще, ніж у багатьох країнах Заходу, зокрема в країнах "Великої сімки".

В Україні стоматологічне лікування не лише залишається значно дешевшим, а й надається на високому рівні, що приваблює українців навіть з-за меж. Як показує останнє дослідження інфографіки видання "Слово і діло", навіть попри зростання цін, вартість основних стоматологічних процедур в Україні все ще значно нижча, ніж у таких країнах, як США, Канада чи Японія.

Детальний аналіз цін:

Професійне очищення зубів: в Україні коштує до $40, у той час як у США ця послуга може досягати $160. Ціни в Європі також вищі, наприклад, у Франції і Німеччині вона становить $120 і $90 відповідно.

Пломбування: в Україні середня вартість складає близько $80, тоді як у США ціна може сягнути $230. Європейські країни також мають вищі тарифи, зокрема у Великій Британії - $220.

Встановлення коронок і лікування кореневих каналів: одна коронка в Україні коштує близько $240, тоді як у США ціна може варіюватися від $1050. Лікування кореневих каналів у США обійдеться приблизно у $840, а в Україні - лише $160

Видалення зуба: українські ціни стартують від $70, тоді як у країнах G7 вартість значно вища, особливо у США, де це коштує $310.


Вартість послуг та якість обслуговування у поєднанні із відсутністю довгих черг роблять стоматологічне лікування в Україні вигідним вибором для багатьох.