В Японії назвали умову, за якої Олімпіаду проведуть без глядачів

Організатори Олімпійських ігор назвали умову, за якої змагання відбудуться без глядачів

Прем’єр Японії Есіхіде Суга не виключає, що літні Олімпійські ігри можуть відбутися без глядачів. Такі обмеження можуть ввести, якщо в країні діятиме надзвичайний стан через поширення коронавірусу. Про це повідомляє Reuters.

Високопосадовець заявив про такі можливі обмеження, відповідаючи на запитання журналістів у понеділок.

"Під час надзвичайного стану в країні ми не виключаємо відсутності людей", - заявив він.

У повідомленні йдеться, що організатори літніх Олімпійських ігор цього дня приймуть остаточне рішення про допуск вболівальників на змагання, що розпочнуться наступного місяця. Відомо, що минулого тижня влада країни скасувала у Токіо надзвичайний стан, але все ще зберігаються "квадрі-надзвичайні" обмеження до 11 липня.

Нагадаємо, видання "Коментарі" інформувало своїх читачів про те, що в Японії повідомили про проблеми з серцем у чоловіків після вакцини Pfizer. У країні повідомили, що в деяких людей, які вакцинувалися від коронавірусу цим препаратом, виникло запалення серцевого м’яза. Таку інформацію поширили в Міністерстві охорони здоров’я.

Так, у семи пацієнтів віком від 20 до 69 років діагностували міокардит або перекардит. При цьому, як зазначають офіційні представники профільного міністерства, шестеро з них є чоловіками. Проблеми з серцем у них з’явилися після того, як люди отримали другу дозу вакцини.

У профільному відомстві вже заявили, що не мають серйозних побоювань, які б вплинули на безпеку програми з вакцинації населення проти коронавірусу.

У Міністерстві охорони здоров’я заявили, що в Японії станом на 30 травня вакцинували вже близько 9,76 млн громадян вакциною Pfizer.