В "Укренерго" сказали, коли ситуація з електропостачанням буде найважчою

В «Укренерго» розповіли про те, що найскладнішою ситуація із забезпеченням електроенергією буде у середині літа, і назвали низку чинників, які до цього приведуть

В "Укренерго" розповіли, що ситуація в українській енергосистемі буде найважчою в середині літа цього року. Як відзначили в компанії, причиною всьому стане спека, яка спровокує ріст споживання електроенергії, і як результат, спричинить до її дефіциту.

При цьому в "Укренерго" підкреслили, що покрити дефіцит електроенергії, який виникне через спеку, буде важко через роботи із відновлення на теплових і гідроелектростанціях, які зазнали пошкоджень через масовані терористичні удари Росії.

Окрім того, в "Укренерго" звернули увагу на те, що влітку гідроелектростанції традиційно знижують виробіток електроенергії, що теж матиме свій вплив на систему. Також, в компанії підкреслили, що влітку енергоблоки атомних станцій будуть перебувати в ремонті та підготовці до максимальних навантажень наступної зими.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що енергосистема України могла втратити цілісність, саме цим можна пояснити все те, що відбувається протягом останнього часу. При цьому експерти відзначили, що якщо така складна ситуація відбувається влітку, то взимку Європі доведеться готуватися до чергової хвилі біженців з України.

Разом з тим, як відзначила нардеп Вікторія Сюмар, дійсно, своєю бездіяльність Міненерго та уряд провокують українців виїжджати за кордон. Таким чином вони виконують мрію кремлівського диктатора Володимира Путіна, а саме: перетворюють Україну на непридатні для життя території. У Верховній Раді вважають, що прийшов час уряду дати чесні відповіді на питання українців щодо ситуації в енергетиці, а не звинувачувати західних журналістів у розповсюдженні ворожого ІПСО, коли вони повідомляють, що взимку українці можуть мати лише 4 години світла на добу.